Haz

Balikesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü 2022 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu çevresinde kisa dönem ogrenci hareketliligi gerçekleştirecek öğrencilerimiz refakatçi öğretmenimiz eşliğinde Balikesir e gidip pasaport işlemlerini gerçekleştirdiler.  Ayrıca yine bu proje için YDS Academy 'nin düzenlediği kurslarda başarılı olarak almaya hak kazandıkları B1 seviye İngilizce sertifikalarını da teslim aldılar.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulu toplantısı Okulumuz Müdürü Kadriye ATAK başkanlığında Müdür Yardımcılarımız ve Öğretmenlerimizin katılımıyla EBA üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Haz

“Microplastic is Everywhere” adlı etwinning projesi kapsamında öğrencilerimizin hazırlamış olduğu okul tanıtım videosu.

Haz

Microplastic is Everywhere” adlı proje kapsamında görevli öğrencilerimiz Canva uygulamasını kullanarak çeşitli afişler hazırladılar.

Haz

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Erasmus + Mesleki Eğitim Akreditasyonu - İşbaşı İzleme Hareketliliği kapsamında, 2022 yılı konsorsiyumu üyesi Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 1, Gönen Hacı Şükriye İpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 1 Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2,  öğretmenimiz, İspanya’nın Oviedo şehrine hareketlilik gerçekleştirdiler.

Austurias  Bölgesi Oviedo ve Gijon Şehirlerindeki  IES PEREZ DE AYALA lisesinde 22-26 Mayıs tarihleri arasında Hasta Yaşlı Bakım alanlarındaki uygulamaları yerinde izleme fırsatı buldular.  1 Temmuz itibarıyla aynı bölgedeki yaşlı bakımevlerinide  Burhaniye Atatürk MTAL  den 3 öğrenci  21 günlük staj çalışması yapacak.

İşbaşı İzleme hareketlliğinden dönen  Burhaniye Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi   Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Cumali BAKIR  hareketlilik tecrübelerini  ilçemizdeki çesitli okullarda meslektaşlarıyla paylaştı.

Haz

Kurucu ortağı olduğumuz ve daha önce Ulusal Kalite etiketi ile ödüllendirilen We Meet CLIL adli eTwinning projemiz Avrupa Kalite etiketi almaya hak kazandı.  Proje yürütücüsü öğretmenimiz ve  katılımcı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

“Microplastic is Everywhere” adlı etwinning projesi kapsamında öğrencilerimiz yaşadığımız ilçe olan Burhaniyemizi tanıtan bir video hazırladılar.

Haz

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu  2022-1-TR01-KA121-VET-000065846 Projesi kapsamında Okulumuz Kısa Dönem Öğrenci Hareketlilik faaliyetine 3 Öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen ile katılım sağlayacaktır.  02-22 Temmuz 2023 tarihlerinde İspanya'nın Oviedo şehrinde gerçekleşmesi planlanan hareketlilik öncesi  Okulumuz Müdürü Kadriye ATAK refakatçı İngilizce Öğretmenimiz Esra AYGÜL ASLAN , proje yararlanıcısı  öğrencilerimiz Edanur KURT , Hilal ARNOMAL, Gamze Naz DÖNMEZ ve ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haz

MICRIPLASTIC IS EVERYWHERE adlı eTwinning projesi kapsamında mikroplastiklerin canlı yaşamında ve doğada neden olduğu zararlara yönelik dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Şükran Yalçın Özdilek tarafından projeyi yürüten öğretmen ve öğrencilere yönelik Mikroplastiklerle ilgili çevrimiçi bir sunum yapılmştır. Sunumun sonunda toplantıya katılan öğrenciler, oyun ve eğlence tabanlı öğrenme portalı olan Kahoot ile eğlenerek öğrendiklerini daha kalıcı hale getirmişlerdir.

Haz

Bigep kapsamında İyi Uygulama Örnekler 2023 yılı Haziran ayı etkinliğimizde 9.sınıf Kimya dersinin  Doğa ve Kimya ünitesinin” Çevre  Kimyası” konusunda   Hava kirliliğine sebep olan CO 2  gazı(sera gazı ) salınımını azaltmak ,atmosferin canlılar için taşıdığı hayati önemini açıklamak, doğrudan ya da dolaylı olarak insanların karbon ayak izini oluşturan etkenlerde farkındalık oluşturmak , tüketim maddelerini seçerken ,kullanırken canlılara ve çevreye karşı duyarlı  bireyler kazandırmak amacı ile yapılan bir etkinliktir.

Haz

MICROPLASTIC IS EVERYWHERE adlı eTwinning projesini okulumuz öğretmen ve öğrencilerine tanıtabilmek, mikroplastiklerle ilgili okulumuz paydaşları arasında farkındalık yaratmak, onları plastikler ve mikroplastiklerle ilgili bilgilendirmek ve plastiklerin canlı yaşamanında neden olduğu tahribata dikkat çekmek için projede görev alan okulumuz öğrencileri tarafından okulumuzda bir pano hazırlanmıştır. Katkılarından dolayı öğrencilerimize teşekkür edriz.

Haz

2023 yılında Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri okulumuz 9, 10 ve 11 inci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimize izletildi.

Haz

Okulumuzda 12. Sınıf Öğrencilerine 12/06/2023 tarihinde İşletmede Beceri Eğitimi Sınavı Gerçekleştirildi.

Haz

Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi Haziran 2023 Etkinliğimizde Bir Aile Üyemize Süpriz Doğum Günü Gerçekleştirdik. Emeği geçen Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Balıkesir'de Meslekî ve Teknik Eğitime yönelik ilgi ve farkındalık oluşturulması, yapılan çalışmaların artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı" düzenlendi. Fuara Okulumuz Sağlık Alanı Şefi Hamide ALMAR ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı şefi Esen Sevim ATAY ve öğrencilerimiz katıldı.